Garantia Produselor

GARANTIA PRODUSELOR

 

 • Garantia legala pentru conformitate se acorda pe o perioada distincta, specifica fiecarui fabricant. De la data cumpararii produsului. Cumparatorul trebuie sa informeze vanzatorul despre Iipsa de conformitate in termen de 2 luni de la data constatarii.

 

 • Proba lipsei de conformitate se face conform art. 18 din L449/2003. Vanzatorul nu raspunde pentru nicio Iipsa a conformitatii rezultate dintr-o instalare incorecta a produsului, prin nerespectarea instructiunilor de instalare. Costul si riscul transportului intra in obligatia cumparatorului.

 

 • Comerciantul trebuie sa isi indeplineasca obligatiile contractuale in termen de cel mult 30 de zile de la data la care consumatorul a transmis comanda conform OG 130/2000.
 • In cazul in care nu poate executa contractul din cauza ca produsul sau serviciul nu este disponibil, trebuie sa informeze consumatorul despre aceasta indisponibilitate, iar sumele pe care acesta le-a varsat ca plata trebuie rambursate de comerciant in termen de maximum 30 de zile.

 

 • Vanzatorul acorda cumparatorului garantie comerciala care incepe la data cumpararii produsului. Pe durata perioadei de garantie produsul va fi reparat gratuit la sediul firmei sau al unui service nominalizat de furnizor, transportul fiind asigurat de catre Client.

Nu se acorda garantie pentru daune provocate din cauza:

 • Neglijentei, neatentiei, greselilor de manipulare, de intretinere si de exploatare (nerespectarea informatiilor din instructiunile de instalare si folosire);
 • Reparatiilor, modificarilor executate de o persoana sau unitate neautorizata de societatea noastra;
 • Schimbarii starii originale a echipamentului, componentei de influente naturale (rugina) sau de pastrarea in conditii improprii (praf, umiditate, temperatura, radiatii, etc.);
 • Spargerilor si in general pagubelor mecanice datorate caderii, transportului necorespunzator, intemperiilor, etc., unor variatii anormale de tensiune sau datorate unei racordari electrice gresite;
 • Alimentarea generala a echipamentelor se va face de la reteaua de curent alternativ folosindu-se pentru aceasta numai prize cu impamantare de tip shucko, iar alimentarea componentelor se va face de la o sursa corespunzatoare conditiilor de instalare.
 • Nu fac obiectul garantiei: bobina si sistemul mobil al difuzoarelor si in general orice tip de consumabile.
 • Garantia este valabila doar pe teritoriul national.
 • Daca in timpul garantiei intervine vreun defect, odata cu reclamatia se va prezenta in original factura de achizitie a produsului si acest document, ce serveste drept Certificat de Garantie, conform L449/2003 si OG 21/1992.

Cumparatorul pierde drepturile conferite de prezenta Garantie daca:

 • Nu prezinta in original prezentul Certificat de Garantie impreuna cu factura originala de achizitie a produsului returnat in ambalajul original, impreuna cu documentatia originala;
 • Numarul si seria produsului sau orice semne de identificare de pe produs au fost sterse sau distruse, etichetele sau sigiliile de garantie nu sunt intacte;
 • Constatarea defectiunilor se face in termen de 48 de ore lucratoare de la sesizarea acestora de catre beneficiar.

Reparatia se face in termen de 7 pana la 21 zile de la receptia produsului la sediul SC AMRO ELECTRONIC GRUP SRL. In cazul lipsei pieselor de schimb la furnizor, inlocuirea acestora se face in maxim 30 de zile lucratoare de la primirea echipamentului pentru depanare. In acest caz garantia totala a echipamentului sau componentei se extinde automat cu perioada de timp necesara inlaturarii defectiunii.

In cazul solicitarii nejustificate de acordare a garantiei (datorata convingerii beneficiarulul ca exista un defect), cumparatorul este obligat la plata contravalorii de investigare a produsului. In situatia in care cumparatorul va revinde echipamentele, noul cumparator nu va beneficia de prevederile prezentulul certificat de garantie decat in conditiile in care firma SC AMRO ELECTRONIC GRUP SRL este instiintata de revanzare in termen de maxim 7 zile calendaristice de la incheierea contractului de vanzare-cumparare.

Nu comercializam separat consumabile si acestea nu fac obiectul service-ului. TG incepe de la data vanzarii produsului si se prelungeste cu timpul scurs de la data repunerii in stare de functionare. Prelungirea TG se inscrie in Certificatul de Garantie de catre unitatea de service. Se asigura contra cost repararea produsului in afara TG in cadrul duratei medii de utilizare declarate.

 

Loading...
Loading...