Amro ne amintește de Metronomul muzical

Postat de admin 02.07.2018 0 Comentariu In Memoriam,

Azi ne amintim de emisiunea muzicală "Metronom", difuzată la Radio Europa Liberă în perioada 1967-1975. Metronomul muzical, moderat de Cornel Chriac s-a bucurat de un succes fenomenal, nu doar în România ci și în restul Europei, de unde audiența trimitea felicitări la redacție, pentru cel mai bun program muzical al vremii.


La Radio Europa liberă, care difuza din Germania emisiuni și știri despre și pentru țările din blocul comunist, a luat ființă emisiunea Metronom, în iunie 1967 și, datorită moderatorului ei strălucit, Cornel Chiriac, a ajuns repede la o apreciere pe care nu a întâlnit-o până atunci nicio altă emisiune de radio din Europa.


Pentru generațiia anilor `60-`70, Cornel Chiriac a reprezentat o poartă deschisă spre muzica occidentală și apartenența la idealurile unei generații care avea foarte multe de spus despre societate: Pink Floyd, Led Zeppelin, Janis Joplin, Jimi Hendrix, Rolling Stones, Jethro Tull și mulți alții; acest tip de muzică, era desigur, interzis atunci în România, deoarece nu corespundea cu ideologiile Partidului Socialist.
Cornel Chiriac și-a început în România cariera la radio, însă în scurt timp a ales să plece din țară, în urma conflictelor și luptelor cu cenzura. Așa a ajuns la Radio Europa Liberă, în Germania, unde a s-a bucurat de libertatea de a modera o emisiune de radio așa cum și-a dorit. Metronom a devenit în scurt timp un simbol al libertății de exprimare și de manifestare și o dovadă că membrii unei generații rezonează la aceeași muzică și aceleași idealuri, oriunde ar trăi în lume; iar în țară Cornel Chiriac era eroul unei întregi generații, care asculta pe ascus Metronomul muzical.


Din păcate, după opt ani de Metronom, Cornel Chiarac a fost, în mod nedrept, luat de printre noi, într-un mod care a adus multe întrebări, încă nerezolvate în totalitate. Emisiunea Metronom s-a sfărșit atunci, deoarece moderatorul ei a lăsat un loc gol, imposibil de ocupat de altcineva.


În 1992,la Râmnicu Vâlcea a apărut din nou celebra emisiune, în varianta Metronom FM live, pe frecvența 89.0 Hz, în semn de omagiu adus unei întâmplări frumoase, petrecute demult.


Amro Electronc vă invită să ne amintim împreună de Metronomul de la Radio Europa Liberă și de bucuria pe care o aducea vocea lui Cornel Chiriac când vorbea despre Rolling Stones sau Beatles. Amro recomandă!

 

 

Surse :Wikipedia si Youtube

Lasa comentariu

Amro s-a calificat pentru colaborarea cu banca nostra deoarece produsele si serviciile sunt la standarde superioare. Sunt tehnic pregatiti si au solutiile potrivite. Sistemul de vot si sondare a opiniei este exact ceea ce cautam, iar pretul negiciat de achizitie a fost foarte bun. Recomandam Amro!
- Membru staff BCR
Vreau sa ofer clientilor mei experiente minunate. Ambianta este una dintre cele importante. Am ales Amro si am facut foarte bine! Suntem multumiti de echipamentele achizitionate si de intreaga colaborare. Sunt profesionisti, se ocupa de toate, iar eu ma pot ocupa linistita de ceea ce e important - clientii mei! Ii recomand cu incredere si altor proprietari de afaceri!
- Proprietar restaurant Pata Negra
Cu Amro, am inceput colaborarea acum 6-7 ani si e furnizorul pe care ne putem baza pentru orice proiect Ca integratori de solutii tehnice, avem nevoie de furnizori de incredere. Personalul a raspuns cu promptitudine cererilor noastre, iar echipamentele sunt de calitate si au fost intotdeauna livrate la timp. Ii recomand pentru pentru seriozitate si pentru calitate!
- Product Manager Eta2U
Colaborarea cu personalul de la Amro a fost una fireasca, normala si corecta. De la ei am luat o marfa buna, in beneficiul ambelor parti; cu alte cuvinte am reușit sa impacam si capra si varza, cum se zice! Apreciez ca tin la clienti si stiu sa ma fidelizeze! Ii recomand cu incredere!
- Responsabil achizitii, R.A.R.
”Suntem foarte multumiti de produsele achizitionate si de comunicarea excelenta cu reprezentantii firmei. Am gasit exact ce ne trebuia la un pret foarte bun!.”
- Administrator Pensiune
Loading...
Loading...