Beneficiile terapiei prin muzică

08.08.2017 0 Comentariu Stiai ca?,

Pe lânga faptul că induce o stare de bine și ne relaxează, muzica are și proprietăți terapeutice, dovedite și aplicate, în clinici dedicate acestui segment al medicinei alternative. Terapia prin muzică poate fi folosită atât în cazul tulburărilor fizice, cât și psihice, datorită multitudinii tipurilor de sunete muzicale și felului în care acestea interacționează cu psihicul uman. În unele cazuri, terapia muzicală a ajutat acolo unde alte tipuri de terapii nu au reușit; datoirită acestor situații, s-au deschis centre speciale pentru terapie muzicală, cu personal format și educat în această disciplină. Acești specialiști dezvoltă programe speciale, cu fiecare individ în parte, în funcție de nevoi și  tipul de afecțiune.

 

 

 

 

S-a dovedit faptul că muzica are capacitatea de a provoca stări pozitive prin stimularea centrilor de recompensă (plăcere) ai creierului; de aceea, terapia prin  muzică este asociată deseori cu ameliorarea simptomelor pe care le manifestă numeroase tulburări psihice precum: depresia, anxietatea, dependența de diferite substanțe nocive, insomnia și chiar autismul și schizofrenia. Și acestea sunt tratate în clinicile specializate, deschise, pe plan internațional, în număr tot mai mare.

 

 

Terapia prin muzică poate fi activă, cu participarea pacienților la crearea muzicii propriu-zise, sau receptivă, când este doar difuzată, cântată vocal sau cu ajutorul uniui instrument muzical. Prima metodă permite participanților să se exprime creativ și să elibereze tensiunile acumulate; a doua se desfășoară într-un mediu relaxant, unde se difuzează muzică live sau înregistrată, vocală sau instrumentală, pe fundalul căreia pacientul poate medita sau face orice altă activitate plăcută. Dintre numeroasele instrumente, muzica de harpă este foarte des folosită de către terapeuți, deoarece este deosebit de eficientă în procesul de relxare și ameliorează stresul și durerile.

 

 

Muzica este o unealtă extrem de eficientă în optimizarea abilităților umane, fiind folosită cu succes și în procesul de învățare, deoarece contribuie semnificativ la stmularea activității cerebrale. Conform experienței culese din centrele de specialitate, muzica live, cântată vocal sau la instrumente, s-a dovetit a fi mult mai eficientă comparativ cu cea înregistrată. Ce este important de reținut însă, e faptul că fiecare om reacționează diferit la muzică și nu toate tipurile sau genurile muzicale au calități terapeutice.

 

Voi ce fel de muzică ascultați? Vă recomandăm Nocturnele lui Frédéric Chopin - sună minunat la un difuzor de exterior, amplasat în grădină, în serile calde de vară!

 

Lasa comentariu

Amro s-a calificat pentru colaborarea cu banca nostra deoarece produsele si serviciile sunt la standarde superioare. Sunt tehnic pregatiti si au solutiile potrivite. Sistemul de vot si sondare a opiniei este exact ceea ce cautam, iar pretul negiciat de achizitie a fost foarte bun. Recomandam Amro!
- Membru staff BCR
Vreau sa ofer clientilor mei experiente minunate. Ambianta este una dintre cele importante. Am ales Amro si am facut foarte bine! Suntem multumiti de echipamentele achizitionate si de intreaga colaborare. Sunt profesionisti, se ocupa de toate, iar eu ma pot ocupa linistita de ceea ce e important - clientii mei! Ii recomand cu incredere si altor proprietari de afaceri!
- Proprietar restaurant Pata Negra
Cu Amro, am inceput colaborarea acum 6-7 ani si e furnizorul pe care ne putem baza pentru orice proiect Ca integratori de solutii tehnice, avem nevoie de furnizori de incredere. Personalul a raspuns cu promptitudine cererilor noastre, iar echipamentele sunt de calitate si au fost intotdeauna livrate la timp. Ii recomand pentru pentru seriozitate si pentru calitate!
- Product Manager Eta2U
Colaborarea cu personalul de la Amro a fost una fireasca, normala si corecta. De la ei am luat o marfa buna, in beneficiul ambelor parti; cu alte cuvinte am reușit sa impacam si capra si varza, cum se zice! Apreciez ca tin la clienti si stiu sa ma fidelizeze! Ii recomand cu incredere!
- Responsabil achizitii, R.A.R.
”Suntem foarte multumiti de produsele achizitionate si de comunicarea excelenta cu reprezentantii firmei. Am gasit exact ce ne trebuia la un pret foarte bun!.”
- Administrator Pensiune
Loading...
Loading...