Analog vs. Digital - Care e diferența?

Postat de admin 13.02.2019 0 Comentariu Stiai ca?,

Deși sunt mai multe diferențe între tehnologia analogică și cea digitală și, implicit, avantaje și dezavantaje pentru ambele, iată pe scurt câteva deosebiri esențiale între aceste tipuri de semnal.

 

În tehnologia analogică, o undă este înregistrată sau folosită în forma sa originală; de exemplu, într-un recorder analogic, un semnal este luat direct de la microfon transmis pe bandă. Unda de la microfon este analogică și, prin urmare și unda de pe bandă este tot analogică. Aceasta undă imprmată pe bandă poate fi citită, amplificată și trimisă la un difuzor pentru a produce sunetul.

 

Pentru a obține un semnal de calitate, este recomandat să folosim echipamente audio profesionale cât mai bune

 

 

În tehnologia digitală, undele analogice sunt eșantionate la un anumit interval și apoi transformate în numere stocate în dispozitivul digital. Pe un CD, rata de eșantionare este de 44.000 de eșantioane pe secundă. Deci, pe un CD, sunt stocate 44.000 de numere pe secundă de muzică. Pentru a auzi muzica, numerele sunt transformate într-o undă de tensiune care aproximează unda originală.

 

Tehnologia digitală prezintă mai multe avantaje, printre care:

În primul rând, înregistrarea nu se degradează în timp; atâta timp cât numerele pot fi citite, vom obține întotdeauna exact același semnal. Grupurile de numere pot fi adesea comprimate prin identificarea de tiparelor din ele. De asemenea, se pot utiliza calculatoare speciale denumite procesoare de semnal digital (Digital Signal Processing, DSP) pentru a procesa și modifica fluxurile de numere.

Deși tehnologia analogică este de mult timp înlocuită cu cea digitală, este important să știm și de ce și să înțelegem motivul pentru care în ziua de azi se lucrează numai pe digital.

 

Dacă articolul a lăsat loc și pentru alte întrebări sau observații despre tehnologiile audio și echipamentele de sunet, lasă-ne un comentariu, vrem să știm părerea ta!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu ai gasit ceea ce cauti?

---------------------------------------------------------

Contacteaza inginerii nostri la 0744-518-939 si impreuna gandim sistemul audio perfect pentru aplicatia, nevoile si bugetul tau. Garantam solutiile!

Lasa comentariu

Amro s-a calificat pentru colaborarea cu banca nostra deoarece produsele si serviciile sunt la standarde superioare. Sunt tehnic pregatiti si au solutiile potrivite. Sistemul de vot si sondare a opiniei este exact ceea ce cautam, iar pretul negiciat de achizitie a fost foarte bun. Recomandam Amro!
- Membru staff BCR
Vreau sa ofer clientilor mei experiente minunate. Ambianta este una dintre cele importante. Am ales Amro si am facut foarte bine! Suntem multumiti de echipamentele achizitionate si de intreaga colaborare. Sunt profesionisti, se ocupa de toate, iar eu ma pot ocupa linistita de ceea ce e important - clientii mei! Ii recomand cu incredere si altor proprietari de afaceri!
- Proprietar restaurant Pata Negra
Cu Amro, am inceput colaborarea acum 6-7 ani si e furnizorul pe care ne putem baza pentru orice proiect Ca integratori de solutii tehnice, avem nevoie de furnizori de incredere. Personalul a raspuns cu promptitudine cererilor noastre, iar echipamentele sunt de calitate si au fost intotdeauna livrate la timp. Ii recomand pentru pentru seriozitate si pentru calitate!
- Product Manager Eta2U
Colaborarea cu personalul de la Amro a fost una fireasca, normala si corecta. De la ei am luat o marfa buna, in beneficiul ambelor parti; cu alte cuvinte am reușit sa impacam si capra si varza, cum se zice! Apreciez ca tin la clienti si stiu sa ma fidelizeze! Ii recomand cu incredere!
- Responsabil achizitii, R.A.R.
”Suntem foarte multumiti de produsele achizitionate si de comunicarea excelenta cu reprezentantii firmei. Am gasit exact ce ne trebuia la un pret foarte bun!.”
- Administrator Pensiune
Loading...
Loading...