Cum montăm difuzoarele de tavan?

Postat de admin 11.09.2017 0 Comentariu HOW TO [Tutoriale],

 

Boxele pentru tavan fals sunt o soluție optimă pentru orice locație, deoarece oferă experiența unui sunet puternic și clar fără a ocupa spațiu  sau a deranja decorul unei încăperi. Difuzoarele audio montabile în tavanul fals ne oferă o experiență de cinematograf, cu un cost redus și în confortul propriei noastre case.

 

Unele persoane evită difuzoarele cu montaj îngropat, considerând că instalarea acestora este foarte dificilă și necesită solicitarea unui specialist. Din fericire, nu este așa; montarea difuzoarelor de tavan este simplă și o putem realiza fiecare dintre noi, cu uneltele potrivite și urmărind câteva instrucțiuni elementare.

 

Amplasarea difuzoarelor de tavan

 

Primul pas este alegerea spațiului în care dorim montarea boxelor de tavan fals. Pentru cele mai bune rezultate, trebuie să alegem locul în care vom monta difuzoarele și să decidem distanța dintre ele, ca și în cazul oricărui sistem audio obișnuit. De obicei, într-o cameră de dimensiuni standard se plasează trei boxe în față și două mai în spate.

 

Dacă avem de-a face cu un magazin sau alte spații mari, vor fi necesare mai multe difuzoare cu montaj îngropat, răspândite în mod egal în întreaga încăpere.

 

Singura diferență față de un sistem obișnuit este faptul că difuzoarele vor fi deasupra noastră și nu în jurul nostru, economisind considerabil spațiul din încăpere. Este o diferență foarte importantă!

 

Pasul următor este verificarea dimensiunilor boxei și marcarea formei pe tavan pentru a fi decupată. Apoi se decupează forma în tavan cu un dispozitiv de tăiere potrivit, cât mai atent; dacă rămân totuși unele asperități sau mici greșeli în forma decupajului, nu este o problemă, difuzorul le va acoperi complet.

 

 

 

 

Instalarea propriu-zisă

 

Cablurile boxelor incastrabile trebuie introduse prin tavan, prin spațiul gol sau prin mansardă, până când vor ajunge la nivelul fiecărui difuzor în parte. Este recomandat să avem aceeași lungime pentru cablurile tuturor difuzoarelor, chiar dacă unele sunt mai aproape de sursa audio decât altele. De asemenea, trebuie să îndepărtăm complet materialul de izolare fonică din zona în care se va monta difuzorul.

 

Apoi urmează conectarea cablurilor la fiecare difuzor în parte și inserarea boxelor în decupajul din tavan. Este foarte important să ne asigurăm că polaritatea dintre difuzor și amplificator este corectă, adică să respectăm conexiunea - negru cu negru și roșu cu roșu.

 

Apoi se prind clemele de pe marginea difuzorului astfel încât aparatul să fie fixat în loc, sau dacă avem șuruburi în locul clemelor, acestea se fixează cu o șurubelniță, fără a strânge însă prea tare.

 

Odată ce am instalat primul difuzor și i-am fixat poziția în tavan, putem repeta aceeași procedură și cu restul. După montarea tuturor boxelor, trebuie să mai conectăm firele fiecărui difuzor la receiver-ul audio-video și să ne asigurăm că totul este montat corect. Apoi, putem face un test, alegând un film bun sau melodia preferată și ne putem bucura de ceea ce am realizat cu propriile mâini.

 

Majoritatea difuzoarelor cu montaj îngropat au instrucțiuni de folosire și multe facilități pentru o montare mult mai ușoară, sigură și rapidă. Deci, oricine își poate transforma spațul într-un adevărat home cinema cu aceste boxele incastrabile, ușor de folosit și cu beneficii enorme.

 

Pentru situații speciale și spații cu particularități sau probleme unice, specialiștii de la Amro Electronic Grup oferă îndrumare clienților pentru obținerea unei sonorizări impecabile!

 

Lasa comentariu

Amro s-a calificat pentru colaborarea cu banca nostra deoarece produsele si serviciile sunt la standarde superioare. Sunt tehnic pregatiti si au solutiile potrivite. Sistemul de vot si sondare a opiniei este exact ceea ce cautam, iar pretul negiciat de achizitie a fost foarte bun. Recomandam Amro!
- Membru staff BCR
Vreau sa ofer clientilor mei experiente minunate. Ambianta este una dintre cele importante. Am ales Amro si am facut foarte bine! Suntem multumiti de echipamentele achizitionate si de intreaga colaborare. Sunt profesionisti, se ocupa de toate, iar eu ma pot ocupa linistita de ceea ce e important - clientii mei! Ii recomand cu incredere si altor proprietari de afaceri!
- Proprietar restaurant Pata Negra
Cu Amro, am inceput colaborarea acum 6-7 ani si e furnizorul pe care ne putem baza pentru orice proiect Ca integratori de solutii tehnice, avem nevoie de furnizori de incredere. Personalul a raspuns cu promptitudine cererilor noastre, iar echipamentele sunt de calitate si au fost intotdeauna livrate la timp. Ii recomand pentru pentru seriozitate si pentru calitate!
- Product Manager Eta2U
Colaborarea cu personalul de la Amro a fost una fireasca, normala si corecta. De la ei am luat o marfa buna, in beneficiul ambelor parti; cu alte cuvinte am reușit sa impacam si capra si varza, cum se zice! Apreciez ca tin la clienti si stiu sa ma fidelizeze! Ii recomand cu incredere!
- Responsabil achizitii, R.A.R.
”Suntem foarte multumiti de produsele achizitionate si de comunicarea excelenta cu reprezentantii firmei. Am gasit exact ce ne trebuia la un pret foarte bun!.”
- Administrator Pensiune
Loading...
Loading...