Cum stăm la capitolul alarmare civilă?

Postat de admin 20.10.2017 0 Comentariu Noutăți,

 

Pornind de la faptul că avertizarea și alarmarea populației reprezintă o necesitate pentru siguranța unei comunități, autoritățile naționale și locale au luat o serie de măsuri preventive pentru a preîntâmpina posibilele pericole din zonele urbane și rurale.

 

 Conform legii nr. 481/2004 republicată în 2008, privind protecția civilă, avertizarea și alarmarea populației se realizează de către autoritățile administrației publice centrale sau locale, după caz, prin mijloacele de avertizare specifice, în baza înștiințării primite de la structurile abilitate.

 

Pentru a asigura respectarea prevederilor legale și siguranța populației, Inspectoratul General Pentru Situații de Urgență (IGSU) a programat exerciții lunare pentru testarea și verificarea sistemelor de avertizare și alarmare  a populației, la nivel național.

 

La sfârșitul acestor teste s-a efectuat o centralizare a datelor din fiecare localitate, care au fost apoi supuse spre analiză autorităților judetene, în scopul de a identifica problemele existente în acțiunea de alarmare a populației și de a le remedia.

 

În general, în orice comunitate, locurile cele mai vulnerabile sunt școlile, grădinițele, spitatelele, locurile foarte aglomerate precum stațiile de metrou, campusurile universitare etc. Pentru a proteja populația din aceste spații este necesară o evaluare reală a pregătirii autorităților pentru situațiile de urgență, atât în ceea ce privește instruirea personalului cât și dotarea cu sisteme de avertizare și alarmare.

  

Statisticile acestor exerciții demonstrează faptul că mai este de lucru în unele zone, în ceea ce privește dotarea cu sirene de alarmare și performanța acestora: după verificarea a 1.449 sirene de alarmare publică din 445 de localități, s-a descoperit ca 196 dintre acestea au fost neoperative. Au fost urmărite și timpul mediu de răspuns în acționarea sirenelor (centralizat și local) și zona de acoperire acustică și s-au identificat localități sau sectoare cu neajunsuri, care pot fi puncte vulnerabile în caz de calamități sau alte pericole.

 

Astfel de exerciții periodice sunt foarte importante, atât pentru pregatirea populației, cât și pentru identificarea zonelor în care alarmarea este deficitară, din lipsa echipamentelor de securitate.

 

Amro Electronic Grup, importator și distribuitor al echipamentelor de alarmare civilă și industrială produse de Proel Italia, IC Audio Germania, și La Sonora Italia, proupune o serie de soluții pentru strategia de securitate civilă și industrială. Venim în întâmpinarea autorităților locale cu o gamă larga de echipamente de avertizare și alarmare civilă: sirene acustice electromecanice, sirene electronice, sirene indstriale standard, sirene Antirex, sirene trifazice, sau sisteme integrate de protecție civilă pentru rază de  500, 1000 și 2000 m.

 

Luați legătura cu specialiștii noștri pentru cea mai bună ofertă de sisteme de avertizare și alarmare civilă. Oferim consultanță și vă răspundem întrebărilor! Suntem aici!

 

 

   Urmăriți video de prezentarea a proiectelor finalizate de Amro Grup!

 

Lasa comentariu

Amro s-a calificat pentru colaborarea cu banca nostra deoarece produsele si serviciile sunt la standarde superioare. Sunt tehnic pregatiti si au solutiile potrivite. Sistemul de vot si sondare a opiniei este exact ceea ce cautam, iar pretul negiciat de achizitie a fost foarte bun. Recomandam Amro!
- Membru staff BCR
Vreau sa ofer clientilor mei experiente minunate. Ambianta este una dintre cele importante. Am ales Amro si am facut foarte bine! Suntem multumiti de echipamentele achizitionate si de intreaga colaborare. Sunt profesionisti, se ocupa de toate, iar eu ma pot ocupa linistita de ceea ce e important - clientii mei! Ii recomand cu incredere si altor proprietari de afaceri!
- Proprietar restaurant Pata Negra
Cu Amro, am inceput colaborarea acum 6-7 ani si e furnizorul pe care ne putem baza pentru orice proiect Ca integratori de solutii tehnice, avem nevoie de furnizori de incredere. Personalul a raspuns cu promptitudine cererilor noastre, iar echipamentele sunt de calitate si au fost intotdeauna livrate la timp. Ii recomand pentru pentru seriozitate si pentru calitate!
- Product Manager Eta2U
Colaborarea cu personalul de la Amro a fost una fireasca, normala si corecta. De la ei am luat o marfa buna, in beneficiul ambelor parti; cu alte cuvinte am reușit sa impacam si capra si varza, cum se zice! Apreciez ca tin la clienti si stiu sa ma fidelizeze! Ii recomand cu incredere!
- Responsabil achizitii, R.A.R.
”Suntem foarte multumiti de produsele achizitionate si de comunicarea excelenta cu reprezentantii firmei. Am gasit exact ce ne trebuia la un pret foarte bun!.”
- Administrator Pensiune
Loading...
Loading...