Efectele muzicii ambientale la locul de muncă

Postat de admin 20.03.2018 0 Comentariu Stiai ca?,

 

Potrivit cercetărilor, ascultarea muzicii poate îmbunătăți bunăstarea mentală și emoțională și, drept urmare, poate crește eficiența la locul de muncă. În anumite industrii, precum comerțul cu amănuntul și ospitalitatea, muzica are un impact și mai mare asupra performanței și atitudinii angajaților. Angajații bine dispuși oferă un serviciu de relații cu clienții mai bun, iar experiența îmbunătățită a clienților poate duce la ridicarea afacerii.

 

 

Muzica și creierul uman

Muzica trezește emoția de la nivelul nucleului accumbens, un element important în circuitul de recompense al creierului. Nucleul accumbens funcționează pe două neurotransmițătoare: dopamina, care ajută la reglarea răspunsurilor emoționale și serotonina, care poate afecta starea de spirit și comportamentul social. Studiile au constatat că muzica activează aceleași structuri creierului și regiuni legate de alți stimuli euforici; în plus, muzica activează cortexul motor, partea creierului care controlează mișcările voluntare.

 

Ascultarea muzicii are, de asemenea, o multitudine de beneficii pentru sănătate:

 

  1. Reduce stresul și anxietatea
  2.  Scaderea durerii
  3.  Îmbunătățește funcția imună
  4. Crește motivația

 

 

Cum influențează productivitatea diferite genuri de muzică?

 

  1. Muzică ambientală: îmbunătățește corectitudinea introducerii datelor în 92% dintre persoane
  2. Muzică de dans: îmbunătățește viteza de corectare cu 20%
  3. Muzică clasică: îmbunătățește acuratețea cu 12%
  4. Muzică pop: reduce greșelile cu 14%

 

 

În timp ce muzica este utilă pentru creșterea productivității, este de asemenea benefic să o schimbați sau să dezactivați complet  în funcție de sarcinile pe care trebuie să le îndepliniți.

 

Dacă trebuie să învățați lucruri noi, este de preferat ascultarea muzicii fără versuri, deoarece versurile pot interfera cu abilitatea de a acumula noi informații. Când ascultați muzică cu versuri, creierul trebuie să proceseze date audio pe lângă informațiile pe care încearcă să le învețe. Acest multitasking poate determina creierul să interpreteze în mod incorect informațiile sau să facă greșeli cu privire la ceea ce trebuie să stocheze.

 

 

O soluție pentru a ne menaja colegii care nu se pot concentra la diversele activități, cu muzică pe fundal, sunt căștile. Comode, discrete, sunt ideale pentru a ne crea starea de bine fără a înrerupe concentrarea celor din jur și vice-versa.

 

Recomanare –căștile Proel HFC16 și Mozart, pentru confort și eficiență!

Lasa comentariu

Amro s-a calificat pentru colaborarea cu banca nostra deoarece produsele si serviciile sunt la standarde superioare. Sunt tehnic pregatiti si au solutiile potrivite. Sistemul de vot si sondare a opiniei este exact ceea ce cautam, iar pretul negiciat de achizitie a fost foarte bun. Recomandam Amro!
- Membru staff BCR
Vreau sa ofer clientilor mei experiente minunate. Ambianta este una dintre cele importante. Am ales Amro si am facut foarte bine! Suntem multumiti de echipamentele achizitionate si de intreaga colaborare. Sunt profesionisti, se ocupa de toate, iar eu ma pot ocupa linistita de ceea ce e important - clientii mei! Ii recomand cu incredere si altor proprietari de afaceri!
- Proprietar restaurant Pata Negra
Cu Amro, am inceput colaborarea acum 6-7 ani si e furnizorul pe care ne putem baza pentru orice proiect Ca integratori de solutii tehnice, avem nevoie de furnizori de incredere. Personalul a raspuns cu promptitudine cererilor noastre, iar echipamentele sunt de calitate si au fost intotdeauna livrate la timp. Ii recomand pentru pentru seriozitate si pentru calitate!
- Product Manager Eta2U
Colaborarea cu personalul de la Amro a fost una fireasca, normala si corecta. De la ei am luat o marfa buna, in beneficiul ambelor parti; cu alte cuvinte am reușit sa impacam si capra si varza, cum se zice! Apreciez ca tin la clienti si stiu sa ma fidelizeze! Ii recomand cu incredere!
- Responsabil achizitii, R.A.R.
”Suntem foarte multumiti de produsele achizitionate si de comunicarea excelenta cu reprezentantii firmei. Am gasit exact ce ne trebuia la un pret foarte bun!.”
- Administrator Pensiune
Loading...
Loading...