Inginer sunet, consultant audio, sunetist, ce profesie te atrage ca un magnet?

Postat de admin 13.01.2021 0 Comentariu Noutăți,
Îmi imaginez că alegi să citeșți acum rândurile astea pentru că ești pasionat de sunet, de  egalizatoare și efecte sonore. Știi cu ochii închiși, poate, ce fac toate butoanele de pe o consola de sunet. Sau, ești extrem de atras să afli. Cel mai probabil, ești curios să afli cum poti face din darul asta al tău, o carieră si fascinanta si banoasa.  
 
Așa cum bine știi, inginerii de sunet sau sunetistii nu lucrează doar în domeniul muzical. Unii sunt vânzători excelenți în firme de rental – că aici, la Amro.  Alții lucrează în teatre, săli de spectacol sau în săli de conferință.
 

Tipul sau tipa de la sunet, nu e DJ, ca regula de baza. 

 
Sunetist este o persoană care gestionează sunetul în studiouri de înregistrare, radio, televiziune, concerte, discoteci și, în general, oriunde este necesar un sunet de înaltă calitate.
 
Profesia sunetist nu trebuie să fie confundată cu muncă unui inginer de sunet și a unui DJ - pur și simplu reproduc tehnic sunetul, iar sunetist creează o imagine sonoră completă a materialului înregistrat sau a evenimentului care se desfășoară.
 
Scopul principal al lucrării unui specialist este de a crea o dispoziție și o percepție adecvate în rândul publicului, la care se așteaptă autorii lucrării sau organizatorii de evenimente. Prin urmare, un sunetist nu trebuie doar să cunoască tehnică, ci și să fie o persoană creativă.
Principalele tipuri de organizații în care este asigurată funcția de inginer de sunet:
 

Unde poti sa lucrezi efectiv?

studiouri de înregistrare;
studiouri radio;
televiziunea;
studiouri de film;
teatre;
stadioane;
săli de concert;
discoteci;
restaurante.
firme de rental si retail de audio-vizual profesional
 
 
 
Adesea, oamenii creativi lucrează pe cont propriu, preferând proiecte individuale. Desigur, ei înșiși trebuie să caute clienți.

 

Care este esența profesiei de inginer de sunet?

 
Inginerii de sunet însoțeste întregul proces de producție, de la planificarea acustică la execuție și post-procesare în producția de materiale acustice și audiovizuale.
 
Indiferent dacă se află în studio sau într-o dubă, inginerii de sunet se asigură că vorbirea, muzică sau zgomotul sunt captate corect și clar. Este necesară o pregătire extinsă pentru a înregistra cu succes sunetul. 
În faza de pregătire, de exemplu pentru o coloană sonoră de film, inginerii de sunet se dezvoltă un scenariu pentru proiectarea sunetului și discută acest lucru cu regizorul și echipa de camere.
 

Aplica acum la AMRO - daca iti doresti o cariera in consultanta si vanzari de echipamente audio.

Dacă ești interesat de o carieră în vânzări în reprezentanta Proel România, aștept cu interes să ne cunoaștem. Avem deja în comun pasiunea pentru un sunet armonios.
Descopera descrierea jobului pe pagina cariere si trimite-ne pe office@amro.ro CV-ul tău.  
 
 
Totodată, locuri de muncă interesante pentru audio și etc. tehniciani gășiți și găsiți aici
Dacă ți-a plăcut articolul, mi-ar plăcea să îl apreciezi, cu un like sau un comentariu personal. Cu siguranță, sunt mulți alții care ar găsi contribuția ta importantă.  
 

Lasa comentariu

Amro s-a calificat pentru colaborarea cu banca nostra deoarece produsele si serviciile sunt la standarde superioare. Sunt tehnic pregatiti si au solutiile potrivite. Sistemul de vot si sondare a opiniei este exact ceea ce cautam, iar pretul negiciat de achizitie a fost foarte bun. Recomandam Amro!
- Membru staff BCR
Vreau sa ofer clientilor mei experiente minunate. Ambianta este una dintre cele importante. Am ales Amro si am facut foarte bine! Suntem multumiti de echipamentele achizitionate si de intreaga colaborare. Sunt profesionisti, se ocupa de toate, iar eu ma pot ocupa linistita de ceea ce e important - clientii mei! Ii recomand cu incredere si altor proprietari de afaceri!
- Proprietar restaurant Pata Negra
Cu Amro, am inceput colaborarea acum 6-7 ani si e furnizorul pe care ne putem baza pentru orice proiect Ca integratori de solutii tehnice, avem nevoie de furnizori de incredere. Personalul a raspuns cu promptitudine cererilor noastre, iar echipamentele sunt de calitate si au fost intotdeauna livrate la timp. Ii recomand pentru pentru seriozitate si pentru calitate!
- Product Manager Eta2U
Colaborarea cu personalul de la Amro a fost una fireasca, normala si corecta. De la ei am luat o marfa buna, in beneficiul ambelor parti; cu alte cuvinte am reușit sa impacam si capra si varza, cum se zice! Apreciez ca tin la clienti si stiu sa ma fidelizeze! Ii recomand cu incredere!
- Responsabil achizitii, R.A.R.
”Suntem foarte multumiti de produsele achizitionate si de comunicarea excelenta cu reprezentantii firmei. Am gasit exact ce ne trebuia la un pret foarte bun!.”
- Administrator Pensiune
Loading...
Loading...