Muzica clasică în școli – un proiect ușor de implementat!

Postat de admin 18.10.2017 0 Comentariu AMRO recomanda!,

 

Efectele benefice ale muzicii au fost documetate de-a lungul deceniilor și se știe că în special muzică clasică stimulează activitatea intelectuală, ajută la procesul de învățare și generează o stare de armonie. Începând cu anul 2014, Ministerul Educației Naționale și Radio Romania au înființat proiectul Ascultă 5 minute de muzică clasică,  devenit ulterior program național în școlile românești.

 

Scopul acestui proiect este de a aduce muzica clasică mai aproape de fiecare copil, ca parte integrată a programei educaționale. Difuzarea muzicii clasice se desfașoară în pauze, iar pentru elevii care doresc un rol activ în acest program, există posiblitatea înscrierii la concursuri cu întrebări legate de compozitori și ariile ascultate la școală.

 

Această inițiativă lăudabilă este sprijinită de posibilitatea reală de a fi aplicată foarte ușor, accesibil și eficient, prin echipamentele audio profesionale disponibile pe piața românească. Sonorizarea unei școli este acum o acțiune ușor de realizat, deloc costisitoare și foarte benefică, nu doar din prisma programului Ascultă 5 minute de muzică clasică, ci și în scop mult mai practic – difuzarea anunțurilor importante pentru elevi și profesori sau alarmarea și difuzarea mesajelor în situații de urgență.

 

 

 

 

Putem spune că această inițiativă este un proiect cultural bine venit în școli, însă dacă îi oferim dimensiunea practică, de difuzare a anunțurilor utile și de securitate, acesta devine o necesitate.

 

Pentru un astfel de proiect nu este nevoie de o instalație complicată, se poate opta pentru un sistem audio cu câteva echipamente de bază, care au funcții multiple: amplificator cu sursă audio (Mp3 player), difuzoare cu montaj ingropat, dacă există tavan fals sau difuzoare de perete, potrivite atât pentru muzica ambientală, cât și pentru difuzare de anunțuri și nu în ultimul rând, microfon pentru transmiterea mesajelor de interes general.

 

 

În cazul difuzoarelor, se poate opta pentru boxe rezistente la foc sau proiectoare de sunet cu protecție la intemperii, pentru zonele de exterior – teren de sport, curtea școlii. Cu difuzoarele puternice și rezistente pentru exterior, elevii se pot bucura de frumusețea ariilor lui Mozart sau Bach și pot avea acces la informatii importante și din afara clădirii.

 

 

În cei peste 16 ani de experiență în sonorizarea unităților de învățământ din toată țara, Amro Electronic Grup oferă soluția cea mai bună, prin calitatea echipamentelor oferite, prețul competititv și consultanța specialiștilor. Contactați-ne pentru o proiectare, suntem aici!

 

Lasa comentariu

Amro s-a calificat pentru colaborarea cu banca nostra deoarece produsele si serviciile sunt la standarde superioare. Sunt tehnic pregatiti si au solutiile potrivite. Sistemul de vot si sondare a opiniei este exact ceea ce cautam, iar pretul negiciat de achizitie a fost foarte bun. Recomandam Amro!
- Membru staff BCR
Vreau sa ofer clientilor mei experiente minunate. Ambianta este una dintre cele importante. Am ales Amro si am facut foarte bine! Suntem multumiti de echipamentele achizitionate si de intreaga colaborare. Sunt profesionisti, se ocupa de toate, iar eu ma pot ocupa linistita de ceea ce e important - clientii mei! Ii recomand cu incredere si altor proprietari de afaceri!
- Proprietar restaurant Pata Negra
Cu Amro, am inceput colaborarea acum 6-7 ani si e furnizorul pe care ne putem baza pentru orice proiect Ca integratori de solutii tehnice, avem nevoie de furnizori de incredere. Personalul a raspuns cu promptitudine cererilor noastre, iar echipamentele sunt de calitate si au fost intotdeauna livrate la timp. Ii recomand pentru pentru seriozitate si pentru calitate!
- Product Manager Eta2U
Colaborarea cu personalul de la Amro a fost una fireasca, normala si corecta. De la ei am luat o marfa buna, in beneficiul ambelor parti; cu alte cuvinte am reușit sa impacam si capra si varza, cum se zice! Apreciez ca tin la clienti si stiu sa ma fidelizeze! Ii recomand cu incredere!
- Responsabil achizitii, R.A.R.
”Suntem foarte multumiti de produsele achizitionate si de comunicarea excelenta cu reprezentantii firmei. Am gasit exact ce ne trebuia la un pret foarte bun!.”
- Administrator Pensiune
Loading...
Loading...