Muzica și comportamentul uman

Postat de admin 06.06.2018 0 Comentariu Stiai ca?,

Faptul că muzica pe care o ascultăm ne poate influența starea de spirit este deja un lucru bine știut. Este cercetat și dovedit și dacă suntem atenți în timp ce ascultăm muzică ne dăm seama că la nivel emoțional se petrec niște schimbări, în funcție de genul muzicii pe care o auzim.

 

 

Dacă muzica pe care o ascultăm ne poate influența starea, randamentul sau nivelul de energie, este indicat să ascultăm genul de muzică potrivit fiecărei situații. Spre exemplu, în cazul stărilor de tristețe, este bine să ne învăluim cu muzică relaxantă, care are efect calmant și ne poate liniști. Cănd ne dorim un nivel mai ridicat de productvitate, putem conta pe ajutorul muzicii clasice pentru a spori activitatea intelectuală. S-a dovedit că muzica lui Mozart este foarte eficientă în stimularea proceselor intelectuale.

 

 

 

Muzica potrivită este mult mai plăcută și eficientă cu căștile potrivite!

 

 

Dacă ne dorim puțin mai multă energie când mergem la sală sau înainte de jogging, o muzică dinamică, pozitivă, poate fi exact startul de care avem nevoie.

 

Cercetările arată că muzica nu schimbă efectiv și instant modul în care ne simțim, însă ne influențează, prin activarea unor procese la nivelul creierului, care induc anumite emoții. Aceste procese se petrec în unele regiuni ale creierului care gestionează emoțiile, sentimentele și felul în care ne simțim:

 

  • Amigdala se ocupă de reacțiile emoționale din creier. Amigdala dreaptă este în cea mai mare parte responsabilă de crearea emoțiilor negative, cum ar fi teama sau tristețea, în timp ce stânga poate provoca emoții pozitive (bucurie, plăcere).
  •  Cortexul prefrontal este responsabil de echilibrarea comportamentului emoțional și este legat de gândurile și acțiunile noastre. Această regiune este cea rațională, care are rolul de a rezolva conflictele și de a ne oferi un echilibru.

 

Stimularea acestor regiuni cerebrale va contribui la intesificarea activităților lor; prin urmare, dacă alegem muzica potrivită fiecărei situații, ne creăm acea stare care să ne aducă beneficiile dorite.

 

Specialiștii recomandă să ne începem ziua cu muzică dinamică, ce ne binedispune, având astfel un start pozitiv al zilei. Noi, cei de la Amro recomandăm căștile potrivite pentru muzica cea mai relaxantă, dar și cea mai antrenantă,  aici!

 

 

 

 

 

 

Nu ai gasit ceea ce cauti?
---------------------------------------------------------
Contacteaza inginerii nostri la 0744-518-939 si impreuna gandim sistemul audio perfect pentru aplicatia, nevoile si bugetul tau. Garantam solutiile!

 

Lasa comentariu

Amro s-a calificat pentru colaborarea cu banca nostra deoarece produsele si serviciile sunt la standarde superioare. Sunt tehnic pregatiti si au solutiile potrivite. Sistemul de vot si sondare a opiniei este exact ceea ce cautam, iar pretul negiciat de achizitie a fost foarte bun. Recomandam Amro!
- Membru staff BCR
Vreau sa ofer clientilor mei experiente minunate. Ambianta este una dintre cele importante. Am ales Amro si am facut foarte bine! Suntem multumiti de echipamentele achizitionate si de intreaga colaborare. Sunt profesionisti, se ocupa de toate, iar eu ma pot ocupa linistita de ceea ce e important - clientii mei! Ii recomand cu incredere si altor proprietari de afaceri!
- Proprietar restaurant Pata Negra
Cu Amro, am inceput colaborarea acum 6-7 ani si e furnizorul pe care ne putem baza pentru orice proiect Ca integratori de solutii tehnice, avem nevoie de furnizori de incredere. Personalul a raspuns cu promptitudine cererilor noastre, iar echipamentele sunt de calitate si au fost intotdeauna livrate la timp. Ii recomand pentru pentru seriozitate si pentru calitate!
- Product Manager Eta2U
Colaborarea cu personalul de la Amro a fost una fireasca, normala si corecta. De la ei am luat o marfa buna, in beneficiul ambelor parti; cu alte cuvinte am reușit sa impacam si capra si varza, cum se zice! Apreciez ca tin la clienti si stiu sa ma fidelizeze! Ii recomand cu incredere!
- Responsabil achizitii, R.A.R.
”Suntem foarte multumiti de produsele achizitionate si de comunicarea excelenta cu reprezentantii firmei. Am gasit exact ce ne trebuia la un pret foarte bun!.”
- Administrator Pensiune
Loading...
Loading...