Primele sirene de alarmare

Postat de admin 09.10.2018 0 Comentariu Stiai ca?,

Prima sirenă de alarmare a fost inventată în jurul anului 1799, de omul de știință scoțian John Robison. Inițial, sirenele lui Robison au fost folosite ca instrumente muzicale, instalate cel mai frecvent în orgă. Sirena lui Robison era formată dintr-un robinet care deschidea și închidea un tub pneumatic, cilindrul fiind condus de rotirea unei roți.

 

În 1819, Baronul Charles Cagniard de la Tour a dezvoltat sirena de alarmare; Sirena de la Tour era compusă din două discuri perforate care au fost montate coaxial la ieșirea unui tub pneumatic. Un disc era staționar iar celălalt se rotea. Discul rotativ a întrerupt periodic fluxul de aer prin discul fix, obținându-se astfel un sunet de o anumită tonalitate.  

 

Următorul model a fost sirena cu cilindri; cele mai vechi modele de sirene cu doi cilindrii concentrici au fost dezvoltate în perioada 1877-1880 de către James Douglass și George Slight (1859-1934) de la Trinity House Corporation; versiunea finală a fost instalată pentru prima dată în 1887 la farul Ailsa Craig din Firth of Clyde din Scoția. Când energia electrică comercială a devenit disponibilă, sirenele nu mai erau acționate de surse externe de aer comprimat, ci de motoare electrice, care au generat fluxul necesar de aer prin intermediul unui ventilator centrifugal simplu, care a fost mai apoi încorporat în cilindrul interior al sirenei.

 

 

 

 

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, sirenele cilindrice alimentate electric au fost folosite pentru a avertiza populația din orașul englez Lowestoft.

 

Cel mai timpuriu mod de convocare a pompierilor voluntari la un incendiu a fost prin zgomotul unui clopot, montat de obicei în clopotnița unei biserici locale, iar de când s-a răspândit electricitatea, s-au fabricat primele sirene de incendiu. Cele mai vechi sirene de incendiu au fost modelele Decot și Sterling, fabricate în jurul anilor 1900-1905.  

 

În timpul celui de-al doilea război mondial, apărarea civilă britanică a folosit o rețea de sirene pentru a alerta populația generală asupra iminenței unui raid aerian. Cu un singur ton s-a anunțat că "totul e în ordine", iar o serie/secvență de tonuri anunțau prezența unui raid aerian.

Azi, sirenele de alarmare sunt clasificate pe categorii, în funcție de puteri, specificații și destinație – sirene de alarmare civilă sau industrială:

  1. Sirene electrice
  2. Sirene electronice
  3. Sirene electromecanice
  4. Sirene portabile, cu activare manuală
  5. Sirene monofazice sau trifazice
  6. Sirene radio
  7. Sirene antiex
  8. Sirene omnidirectionale sau unidirectionale

 

Amro Electronic vă pune la dispoziție o varietate de sirene și sisteme integrate de alarmare și protecție civilă, pentru toate nevoile și toate bugetele! Mai multe informații, aici!

 

sursă: Wikipedia

 

 

 

 

Nu ai gasit ceea ce cauti?

---------------------------------------------------------

Contacteaza inginerii nostri la 0744-518-939 si impreuna gandim sistemul audio perfect pentru aplicatia, nevoile si bugetul tau. Garantam solutiile!

Lasa comentariu

Amro s-a calificat pentru colaborarea cu banca nostra deoarece produsele si serviciile sunt la standarde superioare. Sunt tehnic pregatiti si au solutiile potrivite. Sistemul de vot si sondare a opiniei este exact ceea ce cautam, iar pretul negiciat de achizitie a fost foarte bun. Recomandam Amro!
- Membru staff BCR
Vreau sa ofer clientilor mei experiente minunate. Ambianta este una dintre cele importante. Am ales Amro si am facut foarte bine! Suntem multumiti de echipamentele achizitionate si de intreaga colaborare. Sunt profesionisti, se ocupa de toate, iar eu ma pot ocupa linistita de ceea ce e important - clientii mei! Ii recomand cu incredere si altor proprietari de afaceri!
- Proprietar restaurant Pata Negra
Cu Amro, am inceput colaborarea acum 6-7 ani si e furnizorul pe care ne putem baza pentru orice proiect Ca integratori de solutii tehnice, avem nevoie de furnizori de incredere. Personalul a raspuns cu promptitudine cererilor noastre, iar echipamentele sunt de calitate si au fost intotdeauna livrate la timp. Ii recomand pentru pentru seriozitate si pentru calitate!
- Product Manager Eta2U
Colaborarea cu personalul de la Amro a fost una fireasca, normala si corecta. De la ei am luat o marfa buna, in beneficiul ambelor parti; cu alte cuvinte am reușit sa impacam si capra si varza, cum se zice! Apreciez ca tin la clienti si stiu sa ma fidelizeze! Ii recomand cu incredere!
- Responsabil achizitii, R.A.R.
”Suntem foarte multumiti de produsele achizitionate si de comunicarea excelenta cu reprezentantii firmei. Am gasit exact ce ne trebuia la un pret foarte bun!.”
- Administrator Pensiune
Loading...
Loading...