Sonorizare si EVAC pe mai multe zone

Postat de admin 05.03.2020 0 Comentariu Proiecte finalizate,

Studiu de caz, Hotel Mercure Bucuresti

 

Hotelul Mercure din Bucuresti a avut nevoie de un sistem audio mai complex, care sa cuprinda si sonorizare ambientala si evacuare vocala in caz de urgente. Aceasta misiune a ajuns la Amro Grup, care a proiectat o instalatie de sunet croita exact pe nevoile hotelului. Specialistii de la Amro Grup au investigat particularitatile cladirii, au cerut informatii de la reprezentantii institutiei pentru ca in final sa livreze solutia. Instalarea propriu-zisa a echipamentelor in incinta hotelului a fost realizata in parteneriat cu o firma specializata in instalatii.

 

Provocarile acestui spatiu

 

Cladirea cu sase etaje are repartizate cate 20 de camere pe fiecare nivel. Suprafata unei camere este, in medie, de 20 mp. Deci, un spatiu amplu, generos.

In primul rand, cladirea hotelului necesita un sistem de alarmare vocala performant, in caz de urgente, pentru evacuarea eficienta a tuturor persoanele din cladire. Era nevoie de asemenea de un sistem de comunicare live, impartit pe zone independente din cladire. Si desigur, a fost necesar si un sistem de sonorizare ambientala, adica pentru difuzarea muzicii de fundal in zone precum receptie, restaurant, sala de fitness.

 

 

 

Solutia tehnica oferita de Amro Grup

 

Brandurile care sunt folosite in acest proiect, IC Audio si Proel, principalii nostri furnizori, au o gama larga de echipamente audio, PA si EVAC, astfel am putut alege cu usurinta echipamentele adecvate, din portofoliul nostru. Asadar, am montat 50 de difuzoare aparente de 6W/100 V, cu reglaj de volum independent, pentru spatiile comune (holuri, receptie, sala de fitness, bar/restaurant etc). Pentru zona camerelor, am repartizat uniform 120 de difuzoare de 6W/100V, deoarece ofera maximum de eficienta si claritate sonora pentru acest spatiu.

Difuzor 6W pentru sisteme adresare publica, WA-LS-PE 06-165/T, IC Audio

 IC Audio WA-LS-PE 06-165/T - difuzor 6W pentru sisteme adresare publica - 56€

 

Am stabilit apoi un numar total de 8 zone,  iar pentru fiecare dintre acestea am integrat cate un amplificator, cu puterea calculata adecvat pentru zona respectiva. Am inclus in acest sistem si o centrala de gestiune pentru toate zonele de apel, respectiv Proel ZONE8 care asigura o gestionare  eficienta in sistemele de adresare publica pentru evacuarea in caz de pericol,  difuzarea de muzica ambientala, anunturi, paging si mesaje live. Configuratia cu mai multe amplificatoare ofera avantajul difuzarii anunturilor administrative pe anumite zone selectate, fara a intrerupe muzica ambientala din celelalte zone. 

 

Am integrat aici si o baza microfonica, prin care operatorul sa poata oricand difuza mesaje live, in anumite zone sau in intreg spatiul. Pentru acest scop am ales BM08 de la Proel, o baza microfonica digitala, profesionala, cu iesire conector RJ45 (RS 485). Microfonul este prevazut cu capsula condenser de inalta sensibilitate si un brat flexibil pentru o manevrare mai usoara.

Baza Microfonica 8 Zone Apel, BM08, Proel

Proel BM08 -  baza microfonica pentru 8 zone de apel -  205€

 

Toate echipamentele sistemului au fost montate intr-un rack metalic de 19” cu accesoriile necesare (module de alimentare si protectie, module de distributie tensiune etc). Scopul acestui rack este de a centra componentele sistemului audio intr-o singura unitate pentru a fi gestionat cu usurinta si pentru a pastra un aspect ordonat, unitar.

 

Rezultatele implementarii sistemului audio

 

Implentarea unui sistem de evacuare vocala in spatii cu numar mare de persoane este vitala, la propriu. In caz de incendiu, cutremur sau alte pericole, sistemul EVAC dovedeste o eficienta mult mai mare in comparatie cu sirenele de alarmare. Acestea nu ofera posibilitatea de a indica clar caile de evacuare si natura pericolului, adica de a instrui si ghida persoanele prin anunturi live. Cu ajutorul mesajelor vocale preinregistrate digital in interfata comandata de centrala antiincendiu si care au prioritate maxima fata de orice alt semnal audio, toti cei aflati in cladire sunt avizati asupra existentei unui pericol si pot fi directionati ordonat spre cea mai apropiata iesire de urgenta.

 

Am configurat un sistem de comunicare live pe zone specifice, de la baza microfonica, in asa fel incat sa se poata difuza mesaje oricand e nevoie, oriunde in cladire. Acest sistem este folosit si pentru difuzarea de fond muzical ambiental, extrem de necesar pentru specificul acestui proiect.

 

De altfel, potrivit cercetarilor, 61% dintre angajati asculta muzica in timpul programului de lucru si admit ca sunt mult mai productivi si creativi decat in zilele in care nu o fac. Concluzia fiind ca muzica ambientala potrivita e benefica indiferent de domeniul de activitate. Sonorizarea acopera zgomotul de fundal cu o muzica placuta si aduce un plus de farmec ambientului.

Muzica ambientala, anunturi administrative si siguranta in caz de urgente – un sistem complex care intruneste toate nevoile unui hotel. Pentru ca sistemul de sonorizare si evacuare contribuie la bunul mers al lucrurilor in hotelul Mercure, consideram ca si acesta este inca un proiect finalizat cu succes.

 

La Amro Grup nu gasiti numai echipamente audio profesionale, ci mai ales solutii pentru orice situatie intampinata de clientii nostri. Deci, apelati la solutiile noastre de sonorizare, public address si evacuare vocala si veti avea doar de castigat. Suntem aici!

 

 

 

 

 

 

 

 

Nu ai gasit ceea ce cauti?

---------------------------------------------------------

Contacteaza inginerii nostri la 0744-518-939 si impreuna gandim sistemul audio perfect pentru aplicatia, nevoile si bugetul tau. Garantam solutiile!

Lasa comentariu

Amro s-a calificat pentru colaborarea cu banca nostra deoarece produsele si serviciile sunt la standarde superioare. Sunt tehnic pregatiti si au solutiile potrivite. Sistemul de vot si sondare a opiniei este exact ceea ce cautam, iar pretul negiciat de achizitie a fost foarte bun. Recomandam Amro!
- Membru staff BCR
Vreau sa ofer clientilor mei experiente minunate. Ambianta este una dintre cele importante. Am ales Amro si am facut foarte bine! Suntem multumiti de echipamentele achizitionate si de intreaga colaborare. Sunt profesionisti, se ocupa de toate, iar eu ma pot ocupa linistita de ceea ce e important - clientii mei! Ii recomand cu incredere si altor proprietari de afaceri!
- Proprietar restaurant Pata Negra
Cu Amro, am inceput colaborarea acum 6-7 ani si e furnizorul pe care ne putem baza pentru orice proiect Ca integratori de solutii tehnice, avem nevoie de furnizori de incredere. Personalul a raspuns cu promptitudine cererilor noastre, iar echipamentele sunt de calitate si au fost intotdeauna livrate la timp. Ii recomand pentru pentru seriozitate si pentru calitate!
- Product Manager Eta2U
Colaborarea cu personalul de la Amro a fost una fireasca, normala si corecta. De la ei am luat o marfa buna, in beneficiul ambelor parti; cu alte cuvinte am reușit sa impacam si capra si varza, cum se zice! Apreciez ca tin la clienti si stiu sa ma fidelizeze! Ii recomand cu incredere!
- Responsabil achizitii, R.A.R.
”Suntem foarte multumiti de produsele achizitionate si de comunicarea excelenta cu reprezentantii firmei. Am gasit exact ce ne trebuia la un pret foarte bun!.”
- Administrator Pensiune
Loading...
Loading...