Ce trebuie să știm atunci când difuzăm muzică în spațiul public?

Postat de admin 30.01.2018 0 Comentariu Stiai ca?,

 

Dacă te gândeai să investești într-un sistem de sonorizare ambientală pentru a ridica nivelul de calitate a serviciilor oferite de afacerea ta, iată câteva informații importante pe care trebuie să le iei în considerare, în ceea ce privește dreptul de a difuza muzică ambientală în spațiul public:

  1. Licența de utilizare a muzicii în scop ambiental

Această licență este obligatorie și la noi în țară se obține prin Uniunea Producatorilor de Fonograme din Romania (UPFR); aceasta se acordă în mod special persoanelor care dețin o afacere (restaurant, cafenea etc) care presupune folosirea muzicii pentru a crea un ambient cât mai plăcut, sau persoanelor fizice a căror activitate presupune utilizarea muzicii în spațiul public. Locațiile și activitățile în cadrul cărora se poate difuza muzică ambientală sunt reglementate de UPFR și cuprinse în informarea pe care o primește fiecare solicitant la emiterea licenței.

 

 

 

  1. Legislația cu privire la drepturile de autor și folosirea materialelor înregistrate cu copyright, în locuri publice

Autoritatea care stabilește circumstanțele în care se poate folosi materialul audio/video cu copyright este Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA). Cei are doresc să utilizeze muzica unui artist în scopuri de promovare a propriei activități, în spațiul public, trebuie să consulte prevederile și deciziile emise de ORDA, publicate și pe site-ul instituției.

 

  1. Taxe pentru difuzarea muzicii ambientale în public

Într-adevăr, difuzarea muzicii în locuri publice se plătește. Valoarea exactă a taxelor percepute pentru difuzarea de muzica ambientală este stabilită tot de către Oficiul Român pentru Drepturile de Autor. Valorile acestor taxe pot varia în funcție de profilul utilizatorului (mall, centru comercial, restaurant, cafenea, fast food, hotel, showroom, școli de dans etc). Chiar și persoanele fizice care sărbătoresc evenimente personale (nuți, botezuri) în spații de tranzit public și nu în cele special destinate acestor scopuri, sunt luate în considerare ca plătitoare de astfel de taxe.

 

Sonorizarea ambientală este indispensabilă atunci când ne dorim un mediu plăcut, atrăgător în locația noastră și este un detaliu esențial care face diferența în rândurile clienților noștri. Dacă este realizată în mod etic și responsabil, vom avea o afacere respectabilă, de încredere și în ascensiune fulminantă. Amro recomandă!

 

 

 

Nu ai gasit ceea ce cauti?

---------------------------------------------------------

Contacteaza inginerii nostri la 0744-518-939 si impreuna gandim sistemul audio perfect pentru aplicatia, nevoile si bugetul tau. Garantam solutiile!

 

 

Lasa comentariu

Amro s-a calificat pentru colaborarea cu banca nostra deoarece produsele si serviciile sunt la standarde superioare. Sunt tehnic pregatiti si au solutiile potrivite. Sistemul de vot si sondare a opiniei este exact ceea ce cautam, iar pretul negiciat de achizitie a fost foarte bun. Recomandam Amro!
- Membru staff BCR
Vreau sa ofer clientilor mei experiente minunate. Ambianta este una dintre cele importante. Am ales Amro si am facut foarte bine! Suntem multumiti de echipamentele achizitionate si de intreaga colaborare. Sunt profesionisti, se ocupa de toate, iar eu ma pot ocupa linistita de ceea ce e important - clientii mei! Ii recomand cu incredere si altor proprietari de afaceri!
- Proprietar restaurant Pata Negra
Cu Amro, am inceput colaborarea acum 6-7 ani si e furnizorul pe care ne putem baza pentru orice proiect Ca integratori de solutii tehnice, avem nevoie de furnizori de incredere. Personalul a raspuns cu promptitudine cererilor noastre, iar echipamentele sunt de calitate si au fost intotdeauna livrate la timp. Ii recomand pentru pentru seriozitate si pentru calitate!
- Product Manager Eta2U
Colaborarea cu personalul de la Amro a fost una fireasca, normala si corecta. De la ei am luat o marfa buna, in beneficiul ambelor parti; cu alte cuvinte am reușit sa impacam si capra si varza, cum se zice! Apreciez ca tin la clienti si stiu sa ma fidelizeze! Ii recomand cu incredere!
- Responsabil achizitii, R.A.R.
”Suntem foarte multumiti de produsele achizitionate si de comunicarea excelenta cu reprezentantii firmei. Am gasit exact ce ne trebuia la un pret foarte bun!.”
- Administrator Pensiune
Loading...
Loading...