Legea zgomotului

Postat de admin 27.03.2018 0 Comentariu Stiai ca?,

La începutul lunii martie s-a dezbătut în Senatul României un nou proiect de lege, privind zgomotul admis și deranjarea liniștii publice. Potrivit proiectului legislativ, persoanele care produc zgomote ce depășesc valoarea de 35 decibeli, în locuința lor, pot fi amendate cu sume de până la 1500 lei.

 

Cum se măsoară nivelul presiunii acustice pentru a știi în ce categorie se încadrează zgomotul reclamat? Legea propune echiparea agenților de poliție cu aparate speciale pentru măsurarea decibelilor – sonometre special configurate, mai precis.

 

Proiectul de lege este momentan supus dezabterilor pro și contra și din partea Guvernului, votul final fiind luat de către membrii Camerei Deputaților.

 

Potrivit actului normativ, "tulburarea fără drept a liniștii persoanelor din locuințe sau din alte imobile cu funcțiuni echivalente locuirii, între orele 7.00 - 14.00 și 16.00 - 23.00 de către orice persoană, prin depășirea nivelului de presiune acustică de 35 dB, măsurat în interiorul locuinței sau al imobilului persoanei vătămate, în camera indicată de aceasta, cu ferestrele închise, ca urmare a producerii de zgomote, larma, strigăte, țipete ori alte manifestări similare sau a folosirii oricărui aparat, obiect ori instrument muzical” este motiv de contravenție legală.

 

 

Din experiență știm că reclamațiile apar cel mai des când sunt petreceri unde muzica este difuzată la un nivel foarte ridicat, deranjând vecinii și pe cei din apropiere. În astfel de cazuri este important să ținem cont de nivelul decibelilor, dar putem evita neplăcerile cauzate de difuzarea supărătoare sau defectuasă a sunetului, alegând echipamentele audio potrivite.

 

 

 

 

Există opțiunea de difuzoare cu sunet direcționat, atunci când muzica este difuzată în exterior, reducând astfel din zgomotul transmis în vecinătate, dar și boxe concepute pentru utilizarea în spații mici, cum sunt apartamentele.

 

Amro Electronic oferă o gamă largă de difuzoare, cu funcții concepute pentru orice tip de spațiu și orice nevoi. Pentru informații și detalii, suntem aici!

 

Sursa : www.hotnews.ro

 

 

 

Nu ai gasit ceea ce cauti?

---------------------------------------------------------

Contacteaza inginerii nostri la 0744-518-939 si impreuna gandim sistemul audio perfect pentru aplicatia, nevoile si bugetul tau. Garantam solutiile!

Lasa comentariu

Amro s-a calificat pentru colaborarea cu banca nostra deoarece produsele si serviciile sunt la standarde superioare. Sunt tehnic pregatiti si au solutiile potrivite. Sistemul de vot si sondare a opiniei este exact ceea ce cautam, iar pretul negiciat de achizitie a fost foarte bun. Recomandam Amro!
- Membru staff BCR
Vreau sa ofer clientilor mei experiente minunate. Ambianta este una dintre cele importante. Am ales Amro si am facut foarte bine! Suntem multumiti de echipamentele achizitionate si de intreaga colaborare. Sunt profesionisti, se ocupa de toate, iar eu ma pot ocupa linistita de ceea ce e important - clientii mei! Ii recomand cu incredere si altor proprietari de afaceri!
- Proprietar restaurant Pata Negra
Cu Amro, am inceput colaborarea acum 6-7 ani si e furnizorul pe care ne putem baza pentru orice proiect Ca integratori de solutii tehnice, avem nevoie de furnizori de incredere. Personalul a raspuns cu promptitudine cererilor noastre, iar echipamentele sunt de calitate si au fost intotdeauna livrate la timp. Ii recomand pentru pentru seriozitate si pentru calitate!
- Product Manager Eta2U
Colaborarea cu personalul de la Amro a fost una fireasca, normala si corecta. De la ei am luat o marfa buna, in beneficiul ambelor parti; cu alte cuvinte am reușit sa impacam si capra si varza, cum se zice! Apreciez ca tin la clienti si stiu sa ma fidelizeze! Ii recomand cu incredere!
- Responsabil achizitii, R.A.R.
”Suntem foarte multumiti de produsele achizitionate si de comunicarea excelenta cu reprezentantii firmei. Am gasit exact ce ne trebuia la un pret foarte bun!.”
- Administrator Pensiune
Loading...
Loading...