-
Coșul este gol!
În 31 mai, la Sala Studio a Teatrului Clasic Ioan Slavici din Arad a avut loc o premieră atât pentru actori, cât și pentru public: un spectacol de teatru interactiv. Regizorul Cristian Ban a pus în scenă piesa intitulată Să ne cunoaștem mai bine, un experiment în cadrul căruia cei patru actori se fac cunoscuți la modul personal publicului, care, deține controlul absolut asupra evoluției spectacolului.
Publicul a fost echipat cu telecomenzi de vot interactiv, pe care le-au folosit pentru a răspunde unor întrebări, la îndemnul actorilor: cu tasta 1 pentru DA și tasta 2 pentru NU. Spectacolul s-a desfășurat ca un sondaj de opinie în care alegătorii își exprimă preferințele în mod anonim. Sistemul de televot interactiv folosit în spectacol a fost furnizat de Amro Electronic Grup și presupune exprimarea opiniei în timp real de către membrii audienței, creându-se astfel un sodaj de opinie rapid, ușor, anonim. Acest sondaj de opinie informeaza actorii și regizorul despre ce preferă publicul să vadă, să audă în continuare, ceea ce este este extrem de util.
Cum pot folosi spectatorii unei piese de teatru un sistem de televot conceput, la origini, pentru conferințe, ședințele din cadrul companiilor, evaluări școlare/universitare și statistici?
Deși sistemul de televot interactiv a fost creat pentru o gamă largă de aplicații de votare și sondare a opiniei, folosirea lui într-un spectacol de teatru este ceva inedit, nou și o dovadă a versatilității unui astfel de sistem de vot, care poate fi, iată, adaptat oriunde ne poartă creativitatea și imaginația.
Iată cum se desfășoară procesul de televot interactiv la teatru:
Pe un ecran se vor afișa întrebările pentru spectatori și variantele de răspuns, iar prin telecomenzile de vot din dotare, fiecare membru al audienței va alege varianta de răspuns dorită. În funcție de votul majorității (majoritate cu răspuns DA sau majoritate cu răspuns NU) se decide pe loc care sunt următorii pași în evoluția piesei. Totul se desfășoară în timp real, foarte rapid și ușor, și se bazează foarte mult pe improvizație din partea actorilor dar și a publicului, care se manifestă în sincron perfect cu întreg spectacolul.
Echipamente necesare:
Telecomenzi de vot, pentru public,
PC cu PowerPoint instalat
Antenă pentru transmiterea voturilor, pentru moderator
Sistemul de televot interactiv furnizat de Amro este extrem de practic, ușor de folosit și manevrat și la prețul foarte bun pe care îl are, este ușor să îi găsești utilitate într-un infinit de aplicații, jocuri sau spectacole interactive.
Amro Electronic Grup a finalizat cu succes și acest proiect, care, a dovedit succesul pe care îl poate aduce folosirea cât mai creativă a acestui sistem de televot, sau altele, pe care le găsiți aici:
Sursa: https://specialarad.ro